dimecres, 25 de juliol del 2012

 ... Calèndula ( Calendula Officinalis). Bonica planta molt cultivada en jardineria. És una flor composta, això vol dir que té dos tipus de flors al calze, unes de més llargues que són com pètals i unes de molt petites al centre del botó. En ús intern només són aptes les primeres. Els pètals i les fulles tendres es poden menjar amb amanides, i aquestos també són emprats com a substituts del safrà (pel color) en arrossos, formatges i mantegues. Les propietats medicinals són molt conegudes. A Castella  n'hi diuen " hierva maravilla". En ús intern és una reguladora hormonal, va molt bé pels dolors menstruals. En ús extern té cura de la pell, o sigui, dermoprotectora, cicatritzant i bona reguladora cel.lular. Perfecte per cremades, picades, nafres, èczemes, contusions. El nom de calèndula prové del llatí : calendae, origen del mot de calendari, en referència a que a la nit recull i ajunta el pètals, i durant el dia els obre, fenomen conegut com a " Fototropisme"...








... ofegada i amb una soga al coll amb una gran pedra... la dama, al terra del tauler, ara si que el cabró del rei s'aprofitarà per sadomaquizar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada