![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZBoIdSn4QRxrU2au9cjaRO66T5KfEHz0sOeUioASmy3THl-C0yI0-QvKQQ6Dtra0DN1grtSgq9PAHdi0sc2kxbaNiy5wgyFBI9QKBZv-u4ykQN3SrS1NahR1t_Fp13e_LovierMeYyco/s320/7+d%2527octubre+2011.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjsqZ1sxlis6Bkdst4ul_QxdtpTGHGDYlKzbv2pVTHKGvCWV6xZIBoz8ARMxYhzfEPekTWouy2unWdhiaurP1JfYFswYEpYwRrOhmVNZGQuopHKFy5gtbXG8LKnOq0SI0suf6XwYUPMq8/s320/sal%25C3%25B3.jpg)
... Espanical blanc (Eryngium campestre). Mena de card que viu enmitg dels prats assolellats. És fèia servir pel mal de queixal, hi ha un refrany que diu " si tens mal de queixal, rossega espanical". També per les picades d'escurçó i escorpí ( oli d'arrel). Hi ha algún homeòpata que en recomana l'oli per a tota mena de dolors articulars. S'agafa una terrina i s'omple amb espanical sec, s'hi afegueix 25 grams de greix de serp, i es bull durant unes 8 hores. Quant està fred ja és pot aplicar en forma de fregues...
.... en la crisi tot s'hi val, la questió és no perdre voyeurs
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada