dilluns, 25 de març de 2013












...Fonoll (Foeniculum Vulgare). Espècie que com de tantes d'altres té dues vessants; la culinària i la medicinal. S'ha fet servir des de temps immemorials per condimentar menges, tant sopes, com carns o peixos, ja que té un gust i una olor anisats. A l'edat mitja, el bulb del fonoll era considerat un petit tresor culinari. Els grecs el coneixien com a "marathrom", que significa créixer esvelt, creien que tenia la virtud de donar vigor, força, i allargar la vida. Les aigües de les umbel·les florides són galactògenes, es a dir, que augmenten el fluxe de llet a les dones que donen pit. Els metges andalusins ( segle VIII-XV) la utilitzaven per curar patologies oculars. Compreses empapades d'infusió, alleugen els ulls irritats. A les coques de pastisseria, els hi dona un gust característic...









...l'Eurozona( res més que aixó mateix, només en comú la moneda) fa molt de temps que es va posar en evidència, en el moment que les coses varen començar anar malament, es varen evidenciar forats per tot arreu, Xipre és foradet més, un reflex més....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada